• Zapojenie sa do výzvy Dňa solidarity s Ukrajinou
          • Zapojenie sa do výzvy Dňa solidarity s Ukrajinou

          • OA sa pripája k výzve Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne, ktorá vyhlásila pondelok 28. februára za Deň solidarity s Ukrajinou. Na znak solidarity sa oblečme do farieb ukrajinskej vlajky – modrej a žltej. Tieto farby sa stali od 24. 02. 2022 farbami boja za DEMOKRACIU, SLOBODU A MIER V EURÓPE 21. storočia. Ďakujeme!

          • Krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 16. 2. 2022 sa konalo krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku, na ktorom našu školu reprezentovali Laura Smolko z I.B v kategórii 2C, Natália Kojdová a Erika Dulovcová z II.B v kategórii 2A.

            Najviac sa darilo Laure Smolko, ktorá obsadila 6. miesto. Všetky žiačky sa stali úspešnými riešiteľkami krajského kola.

            Dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a želáme im ešte veľa študijných a osobných úspechov.

        • Školské kolo súťaže SOČ
          • Školské kolo súťaže SOČ

          • 22. februára 2022 sa uskutočnilo  Školské kolo súťaže SOČ. Po dlhej dobe sa mohlo konať prezenčne. Mali sme možnosť osobne si vypočuť práce žiačok III. A a III. B triedy. Každá práca bola z iného okruhu, všetky však boli zaujímavé a priniesli nové a originálne pohľady na zvolené témy.

            Dievčatá mali na obhajobu svojej práce 8 minút, ďalších 5 minút bolo určených na diskusiu.

            Hodnotiacu porotu tvorili okrem p. učiteliek slovenského jazyka aj študentky štvrtého ročníka, ktoré sa vlani zúčastnili krajského kola SOČ. Porota po dôkladnom zvážení nakoniec rozhodla, že do okresného kola postúpi  6 prác.

            Dievčatám prajeme veľa úspechov v okresnom kole. 

            Ako sa správne učiť

            Podcast-Efektívne učenie pomocôu techník

          • 56. ročník súťaže SIP - krajské kolo

          • Dňa 16. 02. 2022 sa konalo krajské kolo súťaže v spracovaní informácii na počítači. Súťaž sa uskutočnila dištančnou formou. V disciplíne písanie na počítači sa  Diana Strečoková, IV. B trieda,  umiestnila na  3. mieste a postupuje do celoslovenského kola súťaže. V kategórii wordprocessing školu reprezentovali dve žiacky: Lenka Matečková, II. B a Erika Dulovcová, II. B. Výsledky z tejto kategórie budú spracované neskôr.

            Ďakujeme žiačkam za vzornú reprezentáciu a postupujúcim prajeme v celoštátnom kole veľa úspechov.

        • Program Erasmus+ - výberové konanie žiakov
          • Program Erasmus+ - výberové konanie žiakov

          • V stredu, 16. februára 2022, sa na našej škole konala prezentačná časť výberového konania pre študentov 3. ročníka na zahraničnú odbornú prax v Portugalsku, v rámci programu Erasmus+.

            Do výberového konania sa prihlásilo 14 študentiek, ktoré pred výberovou komisiou museli v anglickom jazyku odprezentovať svoju motiváciu zúčastniť sa tejto odbornej praxe. Zároveň si pripravili prezentáciu o hostiteľskej krajine – Portugalsku. V prezentáciách sa zamerali na jeho históriu, prírodné zaujímavosti a  kultúrne bohatstvo. Zvláštnu pozornosť venovali mestu Braga, ktoré sa stane na mesiac ich druhým domovom.

            K bodom získaným z prezentačnej časti výberového konania sa pripočítajú body za prospech a aktivitu, a tak na budúci týždeň spoznáme mená desiatich účastníkov zahraničnej odbornej stáže v Portugalsku.

          • Aktualizačné vzdelávanie

          • Pedagogickí zamestnanci našej školy sa 4. februára 2022 zúčastnili aktualizačného vzdelávania zameraného na zvládnutie práce  v systéme eTwinning. Tento systém združuje učiteľov, ktorí sa navzájom učia a vymieňajú si postupy a myšlienky. eTwinning budeme využívať pri realizácii medzinárodných projektov. Jedným z cieľov nášho programu Erasmus+ do roku 2027 je aktívne zapojenie sa do medzinárodného partnerstva škôl eTwinning. Vzdelávanie lektorovala ambasádorka programu pani PaedDr. Zuzana Peternai.

        • Opustila nás kolegyňa Ing. Zita Pávová
          • Opustila nás kolegyňa Ing. Zita Pávová

          • Smútočné oznámenie o úmrtí bývalej kolegyne Ing. Zity Pávovej

            V týchto dňoch nás opustila bývalá kolegyňa Ing. Zita Pávová, ktorá pracovala na našej škole ako pedagóg. Pani Pávovú si budú kolegovia a priatelia pamätať ako obetavého a priateľského človeka.

            Venujme jej tichú spomienku. 

            Česť jej pamiatke!

        • Projekt: Anglický literárny kútik
          • Projekt: Anglický literárny kútik

          • Veľmi sa tešíme, že náš projekt "Anglický literárny kútik" v rámci programu Tesco "Vy rozhodujete, my pomáhame" bol zaradený medzi tri najlepšie v regióne. Budeme radi, ak svojím hlasom podporíte náš projekt a pomôžete nám tým získať finančné prostriedky na nákup anglickej beletrie, čím podporíte žiakov našej školy čítať knihy v anglickom jazyku. Čím viac hlasov, tým viac finančných prostriedkov. Hlasovanie prebieha od 17. januára do 13. februára 2022. Pri zaplatení v Tesco dostanete žetón (sú aj pri samoobslužných pokladniach) a tento vhodíte do hlasovacieho boxu k nášmu projektu. Ďakujeme za podporu.

        • 11. ročník súťaže Generácia €
          • 11. ročník súťaže Generácia €

          • Po úspešnom zvládnutí online kvízu súťaže /na viac ako 93 %/ naše žiačky:

            Simona Joňáková

            Viktória Matysová

            Soňa Plančová 

            Sabina Lichosytová

            Sára Ľubová

            postúpili do druhého kola.

            Cieľom súťaže Generácia €uro je priblížiť študentom stredných škôl význam menovej politiky a jej väzbu na hospodárstvo, rozšíriť povedomie o Eurosystéme a prehĺbiť poznatky o svete financií.

            Ďalšou úlohou pre dievčatá je pripraviť prezentáciu, prípadne video na tému: „Kedy je inflácia príliš nízka, kedy je už príliš vysoká a čo to vlastne znamená?“

            Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu.

          • Ekonomická olympiáda

          • Záverom roka, v decembri 2021 sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka zapojili do školského kola 5. ročníka Ekonomickej olympiády, ktorá je celoslovenskou súťažou z ekonómie a financií. Cieľom  súťaže je vyhľadávať medzi slovenskými stredoškolákmi nadaných budúcich ekonómov a následne ich podporovať v rozvoji a tak im  vytvoriť dobrý odrazový mostík pre ďalšie štúdium, prax a kariéru. 

            Do krajského kola, ktoré sa bude konať vo februári, postúpili:

            • IV. A  Angelika Kajanová 
            • III. A   Nikoleta Janotíková
            • IV. B   Soňa Plančová 
            • IV. B   Diana Strečoková
            • III. B   Klára Mikulová – náhradník

            Dievčatám gratulujeme k postupu.

        • Informácia k organizácii vyučovania od 10. 01. 2022
          • Informácia k organizácii vyučovania od 10. 01. 2022

          • Riadne vyučovanie pokračuje od pondelka 10. januára 2022 prezenčnou formou.

            Od tohto termínu sa budú školy opäť riadiť  Školským semaforom. Školská jedáleň bude otvorená, je potrebné sa prihlásiť. Školský internát bude poskytovať svoje služby, podrobné informácie Vám budú zaslané cez Edupage.

            Povinnosti žiakov a rodičov:

            - počas hodín a prestávok nosiť rúško,

            - podať cez Edupage - Vyhlásenie o bezpríznakovosti pred nástupom do školy a vždy po 3 v viac dňoch,

            - oznámiť triednemu učiteľovi pozitivitu žiaka alebo blízkej osoby, kvôli karanténe.

        • Školské kolo súťaže v spracovaní informácií na počítači
          • Školské kolo súťaže v spracovaní informácií na počítači

          • V decembri už tradične sa uskutočnilo školské kolo súťaže v spracovaní informácií na počítači. Súťažilo sa v dvoch disciplínach odpis na rýchlosť a presnosť desať minút a wordprocessing. V disciplíne wordprocessing, profesionálne spracovanie textu na PC budú výsledky v januári. Študenti, ktorí písali desaťminútový odpis súťažili online v programe internetovej školy ZAV. Kritériom pri odpise bolo, aby presnosť písania textu bola do 0,25 %.

            Za prvý ročník traja najlepší žiaci boli Murín Tomáš, Vrábeľ Patrik, Kolejáková Annamária, v druhom ročníku k najlepším patrili Kušnieriková Kamila, Boškajová Sandra, Janetová Rebeka, v treťom Makúchová Simona, Macko Samuel, Papánová Alexandra a v štvrtom ročníku Mihálová Ema, Strečoková Diana, Šárfyová Ema. Absolútne najlepší výkon dosiahla Ema Mihálová IV. A.

            Ďakujeme všetkým študentom za účasť, pekné výsledky a snahu zasúťažiť si v tomto predvianočnom čase. Tešíme sa na výbornú reprezentáciu v krajskom kole súťaže, ktoré sa uskutoční vo februári 2022.

             

        • Medzinárodná internetová súťaž ZAV-100
          • Medzinárodná internetová súťaž ZAV-100

          • V dňoch 9. decembra a 11. decembra  2021 sa uskutočnila medzinárodná internetová súťaž ZAV-100. Organizátormi súťaže boli internetová škola ZAV a svetová federácia INTERSTENO. (Metóda ZAV je zameraná na nácvik písania na klávesnici 10 prstami hmatovou metódou.)

            Súťaž prebiehala online a v živom vysielaní na sociálnej sieti. Súťažilo sa v minútových odpisoch z obrazovky. Každý súťažiaci napísal 25 minútových odpisov za sebou. Penalizácia za neopravenú chybu bola až 100 úderov, takže presnosť písania bola veľmi dôležitá.

            V  súťažných kategóriách  (deti do 12 rokov, žiaci 13. -16. rokov, juniori 17. - 20. rokov, seniori 20 a viac rokov) si zmerali svoje výkony reprezentanti z celého sveta: Česko, Taliansko, Turecko, Maďarsko, Nemecko, Chorvátsko, Ruská federácia, Belgicko, Poľsko, USA, Luxembursko. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 1 354 súťažiacich z 10 krajín.

            Absolútnym víťazom i víťazom v juniorskej kategórii 16-20 rokov sa stal Jonáš Vala                   (3. LF UK Praha) fantastickým výkonom 925,6 úderov  za minútu.

            Do súťaže sa zapojilo 33 žiakov našej školy zo všetkých ročníkov. Najlepšie výkony dosiahli žiačky: Mihálová Ema IV. A,  421,6 čistých úderov za minútu, Strečoková Diana  IV. B  398,1 čistých úderov za minútu a Macko Samuel III. B, 377,6 čistých úderov za minútu.

            Pochvalu si zaslúžia všetci súťažiaci, ktorí vyhoveli súťažným podmienkam, aj preto, že písali vo svojom voľnom čase, keďže súťaž prebiehala aj cez víkend.  Účasť v súťaži bola pre študentov dobrou skúsenosťou a možnosťou zasúťažiť si v online digitálnom priestore. Študentom zároveň ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy na medzinárodnej úrovni.

          • 3. MUB-line veletrh fiktivních firem

          • 9. 12. – 10. 12. 2021 sa naše cvičné firmy zapojili do medzinárodnej súťaže cvičných firiem - 3. MUB-line veletrh fiktivních firem Metropolitní univerzity Praha 2021, ktorej sa zúčastnilo 72 cvičných firiem. Súťažilo sa v troch kategóriách. Cvičná firma CK Oraving získala - 3. miesto za najlepší leták, 8. miesto za logo a 16. miesto za najlepšiu prezentáciu. Blahoželáme!

            CK-Oraving katalóg

            Deli-truck

        • Zlatá Barbora Bajčiová
          • Zlatá Barbora Bajčiová

          • Absolventka našej školy Barbora Bajčiová získala spolu 8 zlatých medailí na majstrovstvách Európy a následne na majstrovstvách sveta v armwrewstlingu.  Na obidvoch podujatiach štartovala v kategórii juniorky do 21 rokov a tiež v kategórii žien. V každej kategórii získala zlatú medailu na ľavú a na pravú ruku. Na majstrovstvách Európy získala 4 zlaté medaily,  na majstrovstvách sveta ďalšie 4 zlaté medaily. V rozpätí 37 dni rekordne získala 8 zlatých medailí. Barborke srdečne blahoželáme.

        • Oznam
          • Oznam

          • Na základe aktualizovaného ŠKOLSKÉHO SEMAFORU  školský internát poskytuje ubytovanie  iba žiakom s prezenčnou výučbou v režime OTP.

            Od nedele 28.11.2021 sa žiaci  pri nástupe do ŠI preukážu:

            • potvrdením  o očkovaní, alebo
            • potvrdením o prekonaní COVIDU, alebo
            • potvrdením o testovaní (môže byť aj samotest vykonaný v školskom internáte pod dozorom službukonajúcej vychovávateľky).

            V prípade nejasností môžete telefonovať:

            Vedúca vychovávateľka:       0907 712 434

            Kancelária ŠI:                        043 586 38 74

        • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku
          • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • Koncom novembra sa uskutočnilo školské kolo olympiády v nemeckom jazyku, ktoré prebehlo online formou. Žiaci súťažili v troch kategóriách. Víťazmi sa stali: v kategórii 2A Natália Kojdová z II.B triedy, v kategórii 2B Klaudia Gavendová zo IV.B triedy a v kategórii 2C Laura Smolko z I.B triedy. Víťazom blahoželáme a držíme palce v okresnom kole.

    • Kontakty

      • Obchodná akadémia
      • 00421 43 5864 801
      • Radlinského 1725/55, 026 01 Dolný Kubín Slovakia
      • 00162051
      • 2020565173
      • www.oadk.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje