• Deň v Európskom parlamente v Štrasburgu
          • Deň v Európskom parlamente v Štrasburgu

          • foto

            V dňoch 29. 01. – 31. 01. 2024 sa vybraní žiaci školy spolu so sprevádzajúcimi učiteľmi zúčastnili celoeurópskeho stretnutia mladých v rámci programu EUROSCOLA. Program Euroscola je výnimočnou príležitosťou pre študentov stredných škôl zažiť európsku spoluprácu. Študenti stredných škôl zo všetkých členských krajín Európskej únie majú možnosť stať sa na jeden deň poslancom Európskeho parlamentu. Program funguje od roku 1990 a ročne sa pracovných dní Euroscola v Štrasburgu zúčastní asi 10 000 mladých ľudí z Európy. Komunikačným jazykom pracovného dňa je hlavne angličtina, ale študenti sa prezentujú aj vo francúzskom, nemeckom, prípadne španielskom jazyku. Je to teda príležitosť overiť si jazykové zručnosti a vyskúšať si rokovanie v medzinárodnom kolektíve.

        • Basketbal- víťazi okresného kola
          • Basketbal- víťazi okresného kola

          • Dňa 23. 1. 2024 sa na Gymnáziu P. O. H.  v Dolnom Kubíne uskutočnilo okresné kolo v basketbale žiakov stredných škôl. Našu školu reprezentovalo 7 členné družstvo, ktorému sa  podarilo vybojovať prvé miesto a získať tak postup do regionálneho kola. Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu.   

        • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku
          • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 17. januára 2024 sa víťazi školských kôl olympiády v anglickom jazyku opäť stretli na pôde našej školy, aby si otestovali rečové zručnosti a jazykové schopnosti v anglickom jazyku. Celkovo sa zúčastnilo 5 škôl a súťažilo sa v 3 kategóriáh. Našu školu reprezentovali  Karin Kačiaková z   I. B triedy, ktorá obsadila 3. miesto a Alexandra  Bakošová zo IV. A triedy, ktorá obsadila 2. miesto. Za účasť a reprezentáciu školy im ďakujeme.

        • Mladý Európan OA vyhodnotenie on-line školského kola
          • Mladý Európan OA vyhodnotenie on-line školského kola

          • V termíne 17. 11. – 29. 12. 2023 prebehla na škole súťaž „Mladý Európan OA“. Súťaž bola určená pre študentov 1. - 3. ročníka a pozostávala z 5 kôl, ktoré  prebiehali on-line. Do prvého kola sa zapojilo 54 študentov, ale postupne to mnohí vzdávali. Všetkých 5 kôl súťaže absolvovalo 25 študentov. V on-line časti súťaže boli najúspešnejší študenti: Ľubomír Mäsiar, Nina Jurovčíková, Karolína Antušáková, Samuel Fajber, Natália Miškovičová, Liliana Kubáňová, Natália Jendrašíková, Tatiana Laššáková, Sára Olašáková, Eliška Pjenteková a Samuel Mazúr, ktorí postupujú do finále školského kola. To prebehne prezenčne v mesiaci február a študenti v ňom zabojujú o hodnotené vecné ceny. Víťazi on-line kola súťaže – Ľubomír Mäsiar, Nina Jurovčíková, Karolína Antušáková a Samuel Fajber zároveň získali aj možnosť zúčastniť sa pracovného pobytu Euroscola v Európskom parlamente v Štrasburgu koncom januára 2024.

             

        • 1. miesto v celoslovenskej súťaži obchodných akadémií
          • 1. miesto v celoslovenskej súťaži obchodných akadémií

          • foto

            V dňoch 12. 12. - 13. 12. 2023 sa študenti IV.B triedy Jakub Brišák a Erika Dulovcová zúčastnili VIII. ročníka celoslovenskej súťaže odborných vedomostí a praktických zručností žiakov SOŠ v študijnom odbore obchodná akadémia. Celoslovenská súťaž sa konala na Obchodnej akadémii v Košiciach. Naši žiaci získali 1. miesto. Súčasťou súťaže bola prezentácia v cudzom jazyku, znalosti o EU, účtovné zručnosti a znalosti z makroekonomiky. Žiakom ďakujeme za skvelú reprezentáciu. Poďakovanie patrí všetkým učiteľom, ktorí žiakov na súťaž pripravovali.

        • Študenti OA v Európskom parlamente v Štrasburgu
          • Študenti OA v Európskom parlamente v Štrasburgu

          • foto

            Na pozvanie poslanca Európskeho parlamentu Eugena Jurzycu a neziskovej organizácie SEEDS, sa šesť študentov našej školy a dvaja učitelia zúčastnili pracovnej návštevy v Európskom parlamente v Štrasburgu. Program návštevy bol veľmi bohatý a náročný. V Európskom parlamente sme mali možnosť diskutovať s poslancom Eugenom Jurzycom, zúčastnili sme sa zasadnutia Európskeho parlamentu a boli sme prítomní nielen pri hlasovaní poslancov, ale aj pri odovzdávaní Sacharovovej ceny za slobodu myslenia. Ďalšou zástavkou bola návšteva Rady Európy a Európskeho súdu pre ľudské práva. Tu sme mali jedinečnú príležitosť stretnúť sa so slovenským zástupcom na Európskom súde pre ľudské práva pani sudkyňou Alenou Pláčkovou, pre ktorú sme si pripravili veľa zvedavých otázok. Druhý deň pobytu bol venovaný prehliadke krásneho historického mesta Štrasburg a návšteve vianočných trhov. Táto pracovná návšteva posilnila v nás pocit európskeho občianstva a záujem o dianie v EÚ. Veríme, že podobné zážitky si z návštevy EP v Štrasburgu odnesú aj študenti našej školy, ktorí vycestujú na zasadnutie Euroscoly do Štrasburgu v januári 2024.

        • Mladý Európan OA
          • Mladý Európan OA

          • foto

            Obchodná akadémia vyhlasuje školské kolo súťaže „Mladý Európan OA“.

            Súťaž je určená pre študentov 1. - 3. ročníka Obchodnej akadémie v Dolnom Kubíne a  má dve úrovne. Prvá úroveň - školské kolo - bude pozostávať z 5 kôl, ktoré budú prebiehať on-line, v prostredí EduPage. Otázky každého kola budú zverejnené v pondelok a musíte ich zodpovedať do konca týždňa (do nedele do 24.00 h). Druhá úroveň - finále školského kola bude prebiehať prezenčne v januári 2024. Do finále postúpi 10 najlepších účastníkov zo školského on-line kola. Na víťazov školského kola čakajú hodnotné vecné ceny a veríme, že aj výlet do niektorej z inštitúcií EÚ. Ak sa v budúcnosti plánujete zúčastniť mobility programu Erasmus+, táto súťaž môže byť prvým krokom k dosiahnutiu svojho cieľa.

        • Vianočné stretnutie so seniormi
          • Vianočné stretnutie so seniormi

          • foto

            Žiačky ubytované v školskom internáte pod vedením pani Vilčekovej, navštívili seniorov a predstavili sa s pripraveným programom. Dňa 11. 12. 2023 navštívili Zariadenie opatrovateľskej služby v Dolnom Kubíne a klientom spríjemnili predvianočný čas ľudovými pesničkami sprevádzanými hrou na heligónke. Po programe sa dievčatá so starkými porozprávali a venovali im vlastnoručne upečené a ozdobené vianočné medovníky. Sociálna pracovníčka zariadenia p. Chupáňová prejavila veľkú vďaku, ocenila ochotu a šikovnosť dievčat a dohodla s nimi ďalšiu spoluprácu.

        • Úspech cvičných firiem  na 5. MUB veľtrhu fiktívnych firiem v Prahe
          • Úspech cvičných firiem na 5. MUB veľtrhu fiktívnych firiem v Prahe

          • foto

            V Prahe sa 8. decembra 2023 konal 5. ročník veľtrhu fiktívnych firiem, organizovaný Metropolitnou univerzitou v Prahe. Obchodnú akadémiu reprezentovali dve firmy – CK Oraving, c.f. a Herbarium, c.f.  Spomedzi 67 fiktívnych firiem z Česka a Slovenska získali firmy okrem prezentačných, podnikateľských a predajných skúseností významné ocenenia.

            Celkové umiestnenie – TOP FIRMA 2023 - Herbarium, c.f.   – 4. miesto

            Herbarium, c.f.   – 2. miesto – najlepší predajca

            Herbarium, c.f.   – 7. miesto – cena návštevníka

            Herbarium, c.f. – 8. miesto – najlepší stánok

            Herbarium, c.f. – 8. miesto – E- prezentácia

            Herbarium, c.f. – 9. miesto – logo, slogan

             

            Celkové umiestnenie – TOP FIRMA 2023 - CK Oraving, c.f. – 12. miesto

            CK Oraving, c.f. – 4. miesto - najlepší predajca

            CK Oraving, c.f. – 7. miesto – najlepší katalóg

            CK Oraving, c.f. – 8. miesto -  cena návštevníka

            CK Oraving, c.f. – 11. miesto – naj vianočný leták

            CK Oraving, c.f. – 12. miesto - najlepší stánok

            CK Oraving, c.f. – 19. miesto – logo, slogan

            Ďakujeme súťažiacim žiakom Zuzane Medveckej, Lukovi Novakovičovi, Sofii Hrindovej a Sáre Bartkoviakovej za skvelý výkon pod vedením pani Pukáčovej. Pani Hečkovej, Gavlíkovej a Kurnotovej, ďakujeme za pomoc pri príprave žiakov na veľtrh.

        • JUPOV 2023 – podnikavosť mladých
          • JUPOV 2023 – podnikavosť mladých

          • foto

            Cvičné firmy Herbarium s. r. o., c.f. a CK Oraving s. r. o., c.f. si overili svoje podnikateľské zručnosti v súťaži Skills Slovakia JUPOV 2023 – Juniorské podnikateľské vzdelávanie. Celkovo bolo zapojených  36 cvičných firiem zo Slovenska. Cvičná firma Herbarium s. r. o., c.f., obsadila 7. miesto – Absolútny víťaz JUPOV a v čiastkových súťažiach získala:

            4. miesto - Najlepší Instagram post  

            4. miesto - Najlepšia prezentácia

            6. miesto - Najlepšia webová stránka s E-shopom.

            Ďakujeme žiakom a pani Pukáčovej za reprezentáciu.

        • Stredoškolská miniliga
          • Stredoškolská miniliga

          • Dňa 13.12. sa na združenej strednej škole obchodu a služieb konalo tretie kolo stredoškolskej miniligy v pretláčaní rukou. Zúčastnilo sa 5 stredných škôl z Dolného Kubína. V kategórii dievčat do 60kg získala zlato naša žiačka Zuzana Kumová z II.A triedy a do semifinále sa prebojovala aj jej spolužiačka Anna Maxoňová, ktorá  sa v kategórii umiestnila na 4. mieste. V kategórii chlapcov do 70kg  zvíťazil Erik Puška zo IV.B triedy. V kategórii do 80kg si 1. miesto vybojoval Matúš Subjak z III.B triedy, Adrián Šlachta sa umiestnil na 4. pozícii.

            Naša škola v celkovom hodnotení škôl získala druhé miesto. 

        • Súťaž žiakov stredných škôl
          • Súťaž žiakov stredných škôl

          • V stredu 13. decembra 2023 sa v našej škole konala Súťaž žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači, školské kolo. Zasúťažiť si prišli najlepší žiaci, ktorí postúpili z triedneho kola, spolu 35 žiakov. Súťaž prispela k vyhľadávaniu talentovaných a nadaných žiakov, motivovala žiakov k rozvíjaniu ich počítačovej gramotnosti. Žiaci ukázali svoje schopnosti a zručnosti, ktoré potrebujú pri príprave na budúce povolanie. Rýchle a presné spracovanie informácií na počítači určite zvýši šance študentov pri uplatnení sa na trhu práce.

            Najlepšie výsledky v disciplíne presnosť a rýchlosť písania  dosiahli nasledovní študenti:

            1. ročník

            1. miesto: Viktória Čintalová, 1.B
            2. miesto: Lea Maderová, 1.A
            3. miesto: Ľubomír Mäsiar, 1.A

            2. ročník

            1. miesto: Simona Zaťková, 2.A
            2. miesto: Jakub Samek, 2.B
            3. miesto: Nina Mudroňová, 2.A

            3. ročník

            1. miesto: Tomáš Murín, 3.B
            2. miesto: Ján Kubaščík, 3.A
            3. miesto: Damián Matis, 3.A

            K dosiahnutým výsledkom študentom blahoželáme.

        • Prevzatie ocenenia za rozvoj cvičných firiem
          • Prevzatie ocenenia za rozvoj cvičných firiem

          • foto

             V rámci Medzinárodného veľtrhu cvičných firiem Slovensko 2023, ktorý sa konal v Bratislave,  SCCF odovzdalo obchodnej akadémii ocenenie za zásluhy pri rozvoji sietí cvičných firiem. Naša škola bola ocenená z príležitosti 25. výročia založenia SCCF a tiež z dôvodu, že sme boli ako jedna z 9 pilotných  škôl pri zavádzaní cvičných firiem.  Ocenenie prevzala pani riaditeľka Ing. Vilma Janotíková.

        • Srdce na dlani
          • Srdce na dlani

          • foto

            Dňa 6. 12. 2023 sa v Ružomberku uskutočnilo slávnostné oceňovanie dobrovoľníkov zo Žilinského kraja pod názvom Srdce na dlani 2023.

            Ocenenie sa udeľuje výnimočným dobrovoľníkom, jednotlivcom, kolektívom, za dobrovoľné aktivity uskutočňované v prospech iných, v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja komunity, ochrany životného prostredia, zdravia, kultúry, umenia, výchovy a vzdelávania. Tieto aktivity sú vykonávané bez nároku na finančnú odmenu alebo akýkoľvek honorár. Rovnako je aj ocenením výnimočných projektov, ktoré svojím poslaním menia veci k lepšiemu.

            Zmyslom ocenenia je vyjadriť osobitnú vďaku tým, ktorí si vo svojom voľnom čase nájdu miesto na pomoc iným a všade tam, kde je to potrebné.

            Po prvýkrát sa tohto oceňovania zúčastnila aj naša škola, ktorá bola nominovaná v kategórii "Škola priateľská k dobrovoľníctvu".

            Nominované boli spolu tri školy zo Žilinského kraja, pričom hlavné ocenenie Srdce na dlani 2023 získalo Gymnázium Jozefa Lettricha v Martine, k čomu im úprimne gratulujeme.

            Oceňovania sa zúčastnila  predsedníčka ŽSK p. Erika Jurinová.

            Na záver organizátori zverejnili aj rozhodnutia o nominácii na národnú úroveň, v ktorej sa budú udeľovať ocenenia v rámci celého Slovenska. A v rovnakej kategórii bola do národného kola nominovaná naša škola.

            Toto ocenenie je ocenením dobra, ktoré v prospech iných vykonali a stále vykonávajú mnohí žiaci, učitelia a zamestnanci našej školy. Ale je zároveň aj poďakovaním za ústretovosť pani riaditeľky, ktorá umožnila rôznym dobrovoľníckym organizáciám šíriť myšlienky dobra a dobrovoľníctva na našej škole.

             

        • Mikulášsky turnaj
          • Mikulášsky turnaj

          • foto

            Dňa 6.12.2023 sa na gymnáziu POH v Dolnom Kubíne konal Mikulášsky futsalový turnaj. Naše družstvo, ako jediné s dievčenským zastúpením, sa umiestnilo na peknom treťom mieste. Veľká pochvala patrí všetkým hráčom, najmä brankárke Tatiane Šiškovej, ktorá sa nebála postaviť proti čisto chlapčenským tímom. Všetkým hrášom ďakujeme za účasť a reprezentáciu školy.

        • Vianočné ikebany
          • Vianočné ikebany

          • foto

            V rámci predmetu cestovný ruch sme 6. decembra 2023 spoločne vyrábali vianočné ikebany. Voňavá čečina bola až z Habovky, spod Roháčov.

            Dievčatá nakúpili materiál potrebný na prácu. Rozdelili sme sa na štyri skupinky. Vytvorili sme dokopy päť krásnych ikebán. Všetci sme tvorivo a usilovne pracovali. Ikebany budú spríjemňovať predvianočný čas nielen u nás v triede, v počítačovej miestnosti ale aj u pani riaditeľky a na sekretariáte školy. Zažili sme skvelý pohodový čas.

            Výroba ikebán nám spríjemnila a spestrila vyučovacie hodiny.

            Tomáš Murín, Viktória Novotná

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          • Dňa 6. 12. 2023 si členovia školského parlamentu pripravili pre svojich spolužiakov a pedagógov sladké privítanie. Pri vstupe do školy ich čakal Mikuláš so svojim anjelom, ktorí rozdávali malú sladkosť. Samozrejme nechýbali ani čertíci, ktorým sa podarilo niektorých prichádzajúcich riadne vystrašiť.

    • Kontakty

      • Obchodná akadémia
      • 00421 43 5864 801
      • Radlinského 1725/55, 026 01 Dolný Kubín Slovakia
      • 00162051
      • 2020565173
      • www.oadk.edupage.org
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje